Siirry sisältöön

Ruoka - Mitä ja missä?

Ruoka - Mitä ja missä?

Ruoka. Eväät. Illallinen. Aamupala. Ja kaikki muut suupalat :)

Hyvään lomaan kuuluu mielestäni oleellisena osana hyvä ruoka. Ja lomalla, jos koskaan pitää hemmotella itseään, ja nauttia valmiista vaihtoehdoista, ainakin jossain määrin.

Olet sitten tulossa majoittumaan viikoksi tai vain muutamaksi päiväksi, niin kauppa-asioinnin hyvä etukäteissuunnittelu kannattaa. Tee ruokatilaus etukäteen paikalliseen kauppaamme ja nouda ostokset tullessasi. Tai kyllähän mekin ne voimme tullessamme tuoda - kauppa kun sijaitsee matkan varrella!

Perunarieska on yksi Lapin omista erikoisherkuista ja siihen, kuten kaikkiin perinneruokiin, löytyy lukemattomia reseptejä. Minullakin on omani ja teen rieskaa kotonakin säännöllisesti. Kotijoukkojen mielestä ehkä kuitenkin liian harvoin :)  Saaristolaisleivän ohjeen olen kaapannut omaan repertuaariini muualta, mutta sopii mielestäni ihanasti Villa Rauhassa tehtäväksi yhdessä rieskan kanssa, sillä vain toinen leipä tarvitsee uunia. Haluatko tietää, kumpi?

Mikä voisi olla paremman makuista, kuin ulkona nuotiolla valmistettu ja nautittu ruoka? Perinteinen makkara on aina hyvä vaihtoehto nopeaan tarpeeseen, mutta hitaasti loimuttamalla tehty lohi on elämystä alusta loppuun parhaimillaan. Nuotion sytyttäminen, kalan naulaaminen itse tehdyin puunauloin, nuotion ylläpitäminen ja kalan kypsyysasteen seuraaminen ovat kaikki asioita, jotka oppii vain tekemällä, ei kirjasta lukemalla!

Paikalliset metsänantimet ovat omaa luokkaansa ihan ehdottomasti ja vuoden 2020 marjasatoa löytyy meiltä nyt iloksemme niin reilusti, että voimme myös tarjota näitä luonnon superruokia myös teille! Olemme itse poimineet sekä hillaa, mustikkaa että kaarnikkaa (eli variksenmarjaa) ja voitte joko ostaa näitä pelkästään tai yhdistettynä ruoanlaittokurssina. Perinteinen mustikkapiirakka sekä leipäjuusto ja hillat tarjoavat vitamiinit nautittavaksi mitä herkullisimmassa muodossa. Ja tiesitkö, että herkullista kaarnikkamehua voi tehdä myös helposti vain vuorokaudessa? Jaan mielelläni oppini parhaista resepteistäni sekä nikseistäni ruoanlaittokurssin aikana.

Ravintolat

Lähialueella (alle tunnin ajomatkan päässä) on useita ravintoloita. Levin ja Ylläksen ravintoloista lisätietoja löytyy molempien alueiden sivuilta. Myös Muonion alueen ravintolalistaus löytyy Discover Muonio -sivustolta, mutta haluamme erityisesti mainita muutama paikkaa:

  • Tunturikeimiö on vain 7 kmn päässä Villa Rauhasta ja heiltä voi saada valmiita annoksia ResQ Clubin sovelluksen kautta pelastattavaksi - helppoa, edullista ja vastuullista! Toivottavasti tämä trendi leviäisi pian myös muille paikallisille toimijoillekin :)
  • Lapland Hotels Pallas, Suomen vanhimman kansallispuiston sisällä sijaitseva hotelli-ravintola henkii historiaa ja tarjoaa erittäin hyvää ruokaa upeassa maisemassa. 
  • Ravntola TAKKA Lapland Hotels Oloksella tarjoaa ruokaa erittäin vaativaankin makuun kotoisasti takkatulen loisteessa.

Huomaathan, että ravintoloissa on kausiluontoiset aukioloajat.

 

Edellinen blogikirjoitus

Seuraava blogikirjoitus