Siirry sisältöön

Yö riippumatossa

Yö riippumatossa

Lokakuu on monasti kovin väärinymmärretty kuukausi. Sitä pidetään yleisesti synkkänä, vetisenä ja harmaana. Mutta eihän se ole ollenkaan koko totuus. On totta, että lokakuu on vuoden ihan ehdottomasti pimeintä aikaa iltaisin ja öisin ennen kuin lumi sataa ja valoistuttaa maiseman jälleen. Mutta kyllä se aurinko paistaa lokakuussakin!

Äkkiä voisi kuvitella, että riippumatossa yöpymisen yhteydessä tavaramäärä olisi jotenkin paljon pienempi, kuin esim. telttaretkellä, mutta tosiasia on valitettavan toinen. Tavaraa tarvitaan vähintään saman verran. 4 riippumattoa vie tilaa ja painaa lähes saman kuin pienemmät teltat. Tosin pakkaaminen on helpompaa :)

Meillä on oma pieni loistopaikka riippumattoiluyöpymiseen. Pieni kuiva saarekekumpu, saajo, metsässä suon keskellä tarjoaa kaiken oleellisen: Suojan, tulipaikan ja mainiot jykevät männyt riippumattojen ripustamiseen.

Yönyliretkien parasta antia on mielestäni tulet. Pimeään vuodenaikaan tulien merkitys korostuu entisestään, mutta ovat ne arvossaan myös kesällä. Tulien tekoon löytyy niin monta tapaa, kuin on tulistelijoitakin ja on mukava jakaa oppeja ja ottaa opiksi toisilta. Itse olen viime aikoina koittanut opetella tuluksien käyttöä entistä useammin ja aika näppärästi se nuotio jo niillä onnistuukin nykyisin. Myös kiehisten vuolenta kuuluu tulentekijän perustaitoihin ja näitä kaikkia voi yöretken lomassa harjoitella vaikka tuntitolkulla!

Tulien ja taivaan valoilmiöiden lisäksi yöretkille kannattaa aina varautua tietenkin myös otsalampuin, mutta tällä retkellä meillä oli mukana myös kynttilälyhdyt ja ulkoroihut. 

(Tulisteluun liittyy tietenkin kiinteästi myös ruokailut ja kahvittelut, mutta ei niistä tällä kertaa enempää - niiden vuoro on sitten ihan omassa kirjoituksessa!)

Olipa vain meillä soma retki! Lisää talviyöpymiskokemuksia löytyy täältä ja oman retkesi voit ostaa suoraan täältä! Jos koko yö ei ihan vielä ole sinun juttusi, niin kokeile päiväuniretkeä tähän malliin.

Ja kysymykseen, oliko kylmä, suora vastaus: Kyllä oli! Sijainti upean kosteikon keskellä tarkoittaa myös paljon kylmempää yötä kuin kuivemmalla kankaalla ja tästä lähtien otan porontaljat mukaan jo näillekin keleille :-D

Edellinen blogikirjoitus

Seuraava blogikirjoitus