Siirry sisältöön

Muonion 8 vuodenaikaa: Pakkastalvi

Muonion 8 vuodenaikaa: Pakkastalvi

Pakkastalveksi kutsutaan ajanjaksoa siitä, kun kaamos pikkuhiljaa alkaa väistyä tammikuun alusta lähtien aina maaliskuulle asti, kunnes aurinko alkaa selkeästi lämmittää.

Jos aiemmin kutsuin kaamosta vuoden värikkäimmäksi ajaksi, niin eipä pakkastalven jakso paljoa sille häviä! Värit pehmenevät pastellin sävyiksi ja sininen ja valkoinen saavat enemmän sijaa kunnes kaikki on vain yhtä ihanaa valoa. 

Mitä pakkastalven aikana sitten voi tehdä? Voi mennä umpihankeen, ihan parasta! Ota metsäsukset tai lumikengät ja lähde tuonne viereisillä metsäjänkille katsomaan eläinten jälkiä ja kuuntelemaan hiljaisuutta. Hengitä maailman puhtainta ilmaa ja ihastele kuuraisia puita. Pakkanen on vain pukeutumiskysymys ja liikkuessa lämpö tulee sisältä päin. Puuterilaskun metsästäjien herkkupaikat Keimiö- ja Lommoltunturi Pallaksen useista keroista puhumattakaan ovat aivan lähettyvillä. Vaikka päivä onkin vielä tammikuun alussa lyhyt, niin ei pidä unohtaa otsalampun valossa tehtäviä ilta- ja yöretkiä. Kaikki näyttää silloin jopa vieläkin upeammalta.

Ja toki sitä on ulkoilun päälle upeaa heti valmiina olevan saunan löylyn kautta pulahtaa lämpimään ulkoporeammeeseen ja katsella tähtiä. Jos onni on oikein kohdillaan, voi poreammeesta katsella myös pohjoisen taivaalla leimuavia revontulia. Takkatulet ja pienet päivänokoset sohvalla tai joogaliinassa tai uppoutuminen ihanan kirjan maailmaan on myös mitä parhainta "aktiviteettiä" pakkaspäiviin ja -iltoihin. 

Meillä ei tarvitse suorittaa koko ajan vaan meillä on myös lupa nauttia <3

Edellinen blogikirjoitus

Seuraava blogikirjoitus